flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду: Прес-реліз із приводу розглянутої судом резонансної кримінальної справи (перший квартал 2019 року)

03 квітня 2019, 15:39

         У березні 2019 року набрала законної сили ухвала слідчого судді місцевого суду Бутенка Д.В. про обрання підозрюваному гр. Г. запобіжного заходу у виді тримання під вартою на строк два місяці. Постановлене судове рішення мотивувалося достовірним установленням на стадії досудового розслідування вчинення зазначеною вище особою двох крадіжок в с. Синівка та в с. Подільки й однієї наруги над могилами трьох померлих осіб у с. Синівка, а також ураховувалося те, що зазначена особа може продовжити подальшу злочинну діяльність на ґрунті складного майнового становища, відсутності офіційної роботи та інших достатніх й законних джерел доходів у його сім’ї.

         Крім цього, судом прийнято до уваги те, що на день розгляду даного клопотання в іншому суді Сумської області на стадії розгляду вже перебуває інше кримінальне провадження по обвинуваченню цієї особи у вчиненні чотирьох крадіжок і після їх вчинення, за даними органу досудового розслідування, підозрюваний періодично продовжував вчиняти інші крадіжки майна та наругу над могилами.

         Задовольняючи клопотання слідчого місцевого підрозділу поліції, яке також підтримано прокурором у повному обсязі, судом ураховано анкетні дані підозрюваного та при цьому суд уважав, що на день обрання запобіжного заходу суспільний інтерес по забезпеченню громадського порядку, попередження й усунення потенційних протиправних дій зі сторони підозрюваного переважає право останнього на забезпечення його особистої свободи та недоторканості.

         Для ознайомлення з текстом судового рішення наводимо номер справи в Єдиному державному реєстрі судових рішень – 581/619/18, головуючий суддя – Бутенко Д.В.

  

Інформація підготовлена прес-службою суду