flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду: Про розгляд місцевим судом чергового клопотання за фактом вибуху на території цеху ТОВ «Завод Кобзаренка»

15 січня 2020, 08:40

21 грудня 2019 року Липоводолинським районний судом Сумської області розглянуто клопотання начальника СВ Липоводолинського відділення поліції ГУНП в Сумській області слідчого Маркова Д.І. про надання тимчасового доступу до документів з питань техніки безпеки на вищезазначеному підприємстві.

За результатами розгляду клопотання керівника місцевого органу досудового розслідування слідчим суддею місцевого суду Бутенком Д.В. групі слідчих Липоводолинського ВП ГУНП в Сумській області надано тимчасовий доступ до оригіналів документів про систему управління охорони праці ТОВ «Завод Кобзаренка», інструктивних матеріалів та посадових інструкцій чотирьох осіб, які є потерпілими у кримінальному провадженні, журналів проведення інструктажів, навчань та видачі індивідуальних засобів захисту працівникам, допуску їх до роботи в умовах підвищеної небезпеки на зазначеному товаристві тощо з можливістю ознайомлення з ними, виготовлення їх копій та їх вилучення, оскільки ці відомості повинні бути надані сукупно в оригіналах експерту для проведення відповідного експертного дослідження. 

Про подальший хід та розгляд даної резонансної справи Липоводолинський районний суд Сумської області буде і надалі повідомляти додатково на офіційному сайті та на сторінці в мережі Facebook.

Із текстом ухвали суду можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи: № 581/64/19.

 

Довідково: за інформацією місцевого відділу поліції, яка наявна в матеріалах клопотання, 24 січня 2019 року близько 15 год. 00 хв. за адресою сел. Липова Долина, вул. Русанівська 16, в одному з приміщень цеху № 9 ТОВ «Заводу Кобзаренка" відбувся вибух газового балону "пропан-бутан", ємністю 40 літрів. Унаслідок даної події постраждали чотири працівники заводу, які на момент вибуху перебували неподалік від цього устаткування, та в подальшому були доставлені до Липоводолинської ЦРЛ з різними ступенями опіків обличчя, рук та дихальних шляхів. На даний час досудове розслідування кримінальної справи проводиться групою слідчих СВ Липоводолинського ВП  ГУНП в Сумській області за ч.1 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

  

                                               Інформацію підготовлено прес-службою місцевого суду