flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цього тижня місцевий суд вдруге відвідали учні Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів

21 грудня 2019, 11:45

18 грудня 2019 року Липоводолинський районний суд Сумської області продовжили відвідувати одні з наймолодших учнів Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів – учні 2-класу, які прийняли активну участь в «Уроці Справедливості».

Захід розпочався традиційно із доведення до відома учнів суддею-спікером Бутенком Д.В. інформації про підвідомчість великої кількості спорів місцевому суду, а також кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення.

У подальшому всім присутнім запропоновано проглянути два мультфільми з ситуативними спорами між різними учасниками. Зокрема, проглянута частина двох мультфільмів «Кінь проти Хом’яка» та «Слон проти Жирафа». Надалі заслухані думки учнів з приводу вирішення двох спорів між їх сторонами, при цьому, кожен учень відчув себе в якості судді-Мудрої Черапахи або представника певної сторони, висвітливши свої думки з приводу підтримання позиції певного учасника спору, навівши власні аргументи, окремі учні пропонували власні способи вирішення суперечок. Після заслуховування думок всіх учнів, їм було продемонстрована інші частини мультфільмів і вони всі дізналися як вірно слід вирішити існуючі суперечки, не допускаючи їх виникнення у повсякденному житті.

По завершенню заходу кожному з учнів на пам’ять про участь в «Уроці Справедливості» вручено символічну наліпку із зображенням тварин-учасників спорів із проглянутих мультфільмів.

Примітнім для цього заходу було налагодження спілкування судді-спікера Бутенком Д.В. з одними із наймолодшими учнями школи, які незважаючи на їх вік та стан розвитку по-життєвому вірно знайшли вирішення достатньо складних спорів, які висвітлювалися у продемонстрованих мультфільмах.

                                           Інформацію підготовлено прес-службою місцевого суду