flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місцевий суд відвідали учні Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, кожний з яких відчув себе в якості учасника судового процесу

18 грудня 2019, 14:32

17 грудня 2019 року Липоводолинський районний суд Сумської області відвідали учні 4 класу Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, які прийняли активну участь в «Уроці Справедливості».

Захід розпочався із доведення до відома учнів суддею-спікером Бутенком Д.В. інформації про підвідомчість великої кількості спорів місцевому суду, а  також кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення.

Далі всім присутнім запропоновано проглянути два мультфільми з ситуативними спорами між різними учасниками. Зокрема, проглянута частина двох мультфільмів «Кінь проти Хом’яка» та «Слон проти Жирафа». Надалі заслухані думки учнів з приводу вирішення двох спорів між їх сторонами, при цьому, кожен учень відчув себе в якості судді-Мудрої Черапахи або представника певної сторони, висвітливши свої думки з приводу підтримання позиції певного учасника спору, навівши власні аргументи, окремі учні пропонували власні способи вирішення суперечок. Після заслуховування думок всіх учнів, їм було продемонстрована інші частини мультфільмів і вони всі дізналися як вірно слід вирішити існуючі суперечки, не допускаючи їх виникнення у повсякденному житті.

По завершенню заходу кожному з учнів на пам’ять про участь в «Уроці Справедливості» вручено символічну наліпку із зображенням тварин-учасників спорів із проглянутих мультфільмів.

Також присутніх проінформовано про запроваджені в роботі судової установи інноваційні технології (зокрема, про роботу систем звукової фіксації судових засідань, проведення судових засідань в режимі відеоконференції, надсилання остаточних судових рішень електронною поштою сторонам по справах, надсилання учасникам судових розглядів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, можливість подання електронний позовів до суду тощо).

Примітнім для цього заходу було налагодження спілкування судді-спікера Бутенка Д.В. із учнями під час отримання ними відповідей на ряд питань ознайомчого та правового характеру про діяльність суддів, співробітників апарату суду, про результати судового розгляду певних категорій справ.

                                           Інформацію підготовлено прес-службою місцевого суду