flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безоплатна правова допомога

04 червня 2019, 15:42

          Кожного вівторка, починаючи з 2017 року,  у Липоводолинському районному суді Сумської області здійснює прийом громадян представник Липоводолинського бюро правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області з приводу надання безоплатної правової допомоги тим відвідувачам суду, які цього потребують.

         Також жителі селища Липова Долина та району можуть безпосередньо звернутися до Липоводолинського бюро правової допомоги для отримання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги.

         Контактні дані: сел. Липова Долина, вул. Полтавська,  17; тел. (054)525-16-33, (054)525-15-37; електронна пошта: lypovodolynske@legalaid.sm.ua).

         Довідково інформуємо про те, що безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел.

         Закон України «Про безоплатну правову допомогу» визначає порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги.

  • Безоплатна первинна правова допомога, суб’єктами права на яку є усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, включає такі види правових послуг, як надання правової інформації;  консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання особі допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.
  • Безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, і включає такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

 

Інформація підготовлена прес-службою суду