flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнська акція «Урок справедливості»

22 травня 2019, 11:09

         Липоводолинський районний суд Сумської області уже не перший раз для школярів КЗ Липоводолинська спеціалізована школа 1-3 ступенів проводить «Урок справедливості».

         21 травня 2019 року суддя-спікер Бутенко Д.В. та прес-секретар Білоконь С.К. долучися до другої хвилі Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційованого Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України та провели даний урок для учнів 3-х класів КЗ Липоводолинська спеціалізована школа 1-3 ступенів. Усього до суду завітало 38 школярів.

         Захід здійснено в рамках реалізації проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

         Дітям було продемонстровано новий мультфільм «Слон проти Жирафи». Школярі спробували справедливо вирішити спір, що виник між звірами в пустелі під час посухи з приводу розподілу листя на деревах.

         Діти поділилися на дві команди. Одні підтримували Слона, інші -  Жирафу. Члени команди наводили обґрунтовані аргументи на підтримку звірів, яких вони підтримують у даному спорі.

         Після цього, дітям було продемонстровано завершення мультфільму, де Суддя-Черепаха справедливо вирішила спір, який виник між Слоном та Жирафою.

         На згадку про те, що учні стали членами Клубу «Справедливців», вони отримали наліпки із зображенням героїв мультфільму, а двом класам через їх вчителів (Гузь Людмилу Михайлівну та Спичак Тетяну Федорівну) вручені дипломи про участь в проведеній акції та по збірці віршів на правову тематику для дітей молодшого та середнього віку «Справедливці» автора Володимира Читая.

 

Інформація підготовлена прес-службою суду