flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про результати роботи місцевого суду за 2022 рік

04 квітня 2023, 09:00

Нещодавно у приміщенні Липоводолинського районного суду проведена нарада суддів та працівників апарату місцевого суду, під час якої підведено підсумки роботи установи за 2022 рік.

 Голова суду Сізов Д.В. доповів про безперервне здійснення правосуддя суддями у 2022 році, зупинившись на кількісних показниках по кожному виду судочинства. Зокрема зазначалося, що за 2022 рік до суду надійшло 659 справ та матеріалів, з яких розглянута за вказаний період більшість справ та матеріалів - 97,28 %. Середня кількість розглянутих справ та матеріалів на одного суддю становила 220 проваджень за рік.

Окремо доповідачем акцентувалася увага на зменшенні у 2022 році, у порівнянні з 2021 роком, кількості надходжень справ різних видів судочинств, а саме: зменшилася кількість надходжень до суду кримінальних проваджень (справ) із 42 до 32 справи (зменшення відбулося на 24 %), на 21% зменшилася кількість зареєстрованих цивільних справ і на 38 % зменшилася кількість справ адміністративного судочинства, проте найменше скорочення кількості зареєстрованих справ відбулося у справах про адміністративні правопорушення – на 5 % (у 2022 році надійшло до суду 316 справ, а у 2021 році – 333 справи). Зменшення кількості надходжень різних категорій справ пов’язувалося із воєнно-політичною ситуацією, яка виникла в країні та в Сумській області у зв’язку з військовому агресією проти України країни-агресора, виїздом із населених пунктів району певної частини населення, загальне зниження ділової активної населення та підприємництва внаслідок періодичного відключення електропостачання протягом IV кварталу 2022 року.

Голова суду Сізов Д.В. разом із керівником апарату суду Жепком В.І. звернули увагу присутніх на необхідності й надалі популяризувати використання в умовах воєнного стану сучасних цифрових способів виклику учасників справ до суду, проведення дистанційних судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку, подання позовів, скарг, заяв та направлення документів від суду з використанням підсистеми «Електронний суд».

Керівництво місцевого суду та судді також подякували працівникам апарату за спільну й плідну роботу в найскладнішому за всю історію сучасної України 2022 році.

                                

  Інформацію підготовлено прес-службою місцевого суду