flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду: Інформація про завершення розгляду цивільної справи, яка має суспільний інтерес

07 лютого 2023, 11:24

Рішенням місцевого суду від 01 грудня 2022 року вирішено спір місцевого фермера гр. Ж. та селищного голови гр. Ш., про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації, стягнення моральної шкоди.

Станом на день розміщення цієї інформації рішення суду не набрало законної сили, оскільки перебуває на стадії апеляційного оскарження.

Із повним текстом рішення місцевого суду можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи: 581/40/22, головуючий суддя – Бутенко Д.В.

 Довідково: Позивач пред’явив позов до фізичної особи, яка обіймає виборну посаду селищного голови сел. Липова Долина, про визнання недостовірною інформації, наведеної у двох опублікованих ним у січні 2022 року статтях на персональній сторінці у соціальній мережі «Fасеbоок» про зобов’язання цього відповідача спростувати її, а також про стягнення моральної шкоди, заподіяної порушенням особистого немайнового права позивача. Також окремо позов заявлено до фізичної особи - власника веб-сайту «Сумські дебати», про визнання недостовірною інформації у виді однієї публікації від 17 січня 2022 року, зобов’язання його спростувати її та про стягнення з відповідача завданої моральної шкоди.

                                                                                                                                                                            Інформацію підготовлено прес-службою місцевого суду