flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація дослідження «Медіавідкритість судів України-2020»

10 грудня 2021, 11:35

07 грудня 2021 року головний спеціаліст із судової статистики, кодифікації, по роботі зі зверненнями громадян Білоконь Світлана прийняла учать в он-лайн конференції під час якої відбулася презентація дослідження «Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників і працівниць судів України, 2020 рік». Дослідження підготовлено ГО «Вектор прав людини»  у співпраці з Фондом імені Фрідріха Еберта в Україніта за підтримки Ради суддів України, Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України.

Загалом у опитуванні взяло участь 229 судів із 676 наявних на підконтрольній території України, що становить 34%, серед них – Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд України, 28 апеляційних та 199 місцевих судів, включаючи, 12 місцевих судів Сумської області, у тому числі й Липоводолинський районний суд Сумської області.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що «Медіавідкритість судів України» є щорічним і відбувається вже вчетверте. «Безумовно, ми можемо порівняти що було раніше, в якому напрямку ми рухаємось, де в нас є недоліки. Такі звіти, я впевнений, дадуть змогу нам розвиватись в такому напрямку, щоб судова гілка влади комунікувала з суспільством належним чином» - вважає пан Богдан Моніч.

Також від Ради суддів України виступили Олександр Сасевич, Голова Комітету Ради суддів України з питань співпраці з ЗМІ, державними та недержавними органами та організаціями, який відмітив важливість посади прессекретаря(-ки) та Ольга Какауліна, речниця пресслужби Ради суддів України, які закликали органи судової влади та самоврядування до співпраці з метою напрацювання «політики єдиного голосу» судової влади».

Сама презентація звіту «Медіавідкритість судів України-2020» відбувалась онлайн. Участь у заході прийняли 163 особи – представники/ці судів, органів судової влади та самоврядування, засобів масової інформації, громадянського середовища та інші.

Також Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини», та Назарій Боярський, член Правління ГО «Вектор прав людини» презентували звіт по проведеному дослідженню. Представлено основні дані, висновки та рекомендації із кожного розділу звіту. Звіт розкриває такі важливі аспекти комунікаційної діяльності судів як: організація роботи комунікаційної команди суду, приміщення суду, вебсайт суду, присутність суду в соціальних мережах, трансляції судових процесів технічними засобами судів, організовані судом заходи та активності, комунікація судів під час пандемії COVID-19, підвищення рівня компетенції.

Ознайомитись із звітом та переглянути запис презентації «Медіавідкритість судів України – 2020» можна тут: http://hrvector.org/zviti/21-12-06-2020  https://youtu.be/n-uP8MEVkEE .